1 april 2009

Sverigesläpp av Nokias musiktjänst Comes With Music

På fredag, 3/4, släpps Nokias nya musiktjänst Comes With Music även i Sverige. Det firades med en tillställning på Ambassadeur i Stockholm i måndags.

Ett 100-tal journalister, bloggare och musikbranschpersoner introducerades i måndags för en musikdigital nyhet som många räknar som lika viktig som t ex Spotify. Det är den finska mobilgiganten Nokia som nu även i Sverige släpper en musiktjänst som gör att man till sin Nokia-mobil (märmare bestämt fyra Nokiamodeller) får tillgång till 4,5 miljoner låtar. Låtarna ingår i ett låtbibliotek, Nokia Music Store, som innehåller material från såväl majorbolagen som de ledande oberoende. Tidigare har tjänsten funnits i bl a Storbrittanien och Singapore.

MI återkommer med en recension av tjänsten, men redan nu kan sägas att den verkar mycket lovande. Man kan hämta musiken till sin dator eller till sin mobil. En FM-sändare gör att man även kan lyssna i bilen.

Priset för tjänsten beror på vilken operatör och modell som väljs, men bloggare som MI läst har bedömt den faktiska kostnaden till melan 150 och 200 kronor per månad under det år som ett abonnemang gäller. Vid presentationen svävade Nokia lite på målet om hur tjänsten fungerar i en Mac, men även på den punkten ska MI:s läsare få klart besked inom kort.

Nokias lilla galaföreställning avrundades av framträdanden av Salem, Emilia, den udda duon Wildflowers & Peacedrums (trummor plus sång, och det funkar!), och till sist Marit Bergman ensam vid ett piano.
Lars Nylin