Okategoriserade 12 mars 2009

Hammerfall regerar metal-Europa

Hammerfall såg förra veckan albumet No Sacrifice, No Victory [Nuclear Blast/Warner Music] göra entré på den svenska albumlistans andra plats. Denna vecka petades plattan ner till den tredje positionen. Men Göteborgsgruppen har alla skäl att inte bekymras av detta faktum. Över hela Europa har gruppens nionde fullängdare visat vilken trogen publik Hammerfall skaffat sig.

Utan remarkabel marknadsföring har albumet bl a nått plats sju i Tyskland, nummer 20 i Schweiz respektive 25 i Österrike. I England blev det plats 21 på indiealbumlistan. I Grekland nådde man plats tio på den internationella albumlistan, även i Tjeckien och Belgien var det premiär på de officiella albumlistorna.

Dessa imponerande entréer har gjort att Hammerfall (i Sverige på Nuclear Blast/Warner Music) nu ligger på plats 18 på Billboards Europeiska albumlista, prydligt omgiven av The Killers och Razorlight.
Lars Nylin