Okategoriserade 26 januari 2009

Vecka 5

NME Awards 2009 – den engelska musiktidningens nomineringar till sin stora prisgala i februari offentliggörs. 26/1

The Soundtrack Of Our Lives – drar ut på en längre Sverige-turné som kommer att föra bandet från Cirkus till Valhall (d.v.s. turnéfinalen i Skövde om några veckor…). Cirkus, Stockholm 26/1 Umeå 29/1, Östersund 30/1, Sundsvall 31/1

Iryas Playgroud "this could be the last time, this could be the last time…” I alla fall för den här gången på Dansens Hus, Stockholm 26-28/1

Lordi – Monsters of Rock (IRL/FI). Trä´gårn, Göteborg 26/1

Jean-Simon Maurin Trio & Elin Wrede – vokaljazz på svenska. Releasekonserter för nya albumet Djupa andetag [Prophone / CDA]. Fasching, Stockholm 27/1, Restaurang Smak, Malmö Konsthall 28/1

Magdalena Konefal – den hyllade nya svenska soulsångerskan firar sin skivdebut med EP:n Mixtape of a life sound 0,5 med en spelning på Mosebacke, Stockholm 27/1

Moto Boy – svensk artist aktuell med ny speldosa på popetiketten Songs I Wish I Had Written. Caroli kyrka, Malmö 27/1

Musikministeriet – seriös musikbevakning med ett leende i mungipan. Del 3 av vårens omgång av SVT:s musikmagasin. SVT2 kl. 21.30 27/1

Camilla Ringquist – uppföljning av höstens succé-konsert på Södra Teatern, med låtar från senaste albumet Embrace of Green samt bl.a en fransk avdelning med Piaf, Brel, Barbara ”och eget franskt”. Teaterstudion Lederman, Stockholm 28/1

Stina Berge – skön röst tidigare mest hörd med trio, men denna kväll musikaliskt inramad av Kenny Håkansson (gitarr), Nicke Andersson (piano), Stefan Björk (bas) och Kjell Gustafsson (trummor) samt Plastic Pals pyskedeliska pop. Mosebacke, Stockholm 28/1

Fredrik Swahn – firar sitt nya Svanen-märkta album Ut i livet [Swahn Records / BAM] med en spelning på Nalen, Stockholm 28/1

Pelle Ossler – live on stage. Hornstull Strand, Stockholm. 28/1

Klubb Diva – säsongspremiär med folkmusiktema på singer/songwriterklubben. Sofie Livebrant, Eva Hillered, Erika & Cecilia samt hemlig gäst. Mosebacke, Stockholm 28/1

Popcorn festival – med bl.a Dan Viktor och Josef & Erika. Hagateatern, Göteborg 28-31/1

Maud Lindström – kärlek, sexualitet, makt och visrock´n´roll. I samband med utställningen In hate we trust av Elisabeth Ohlson Wallin. Alingsås museum 28/1

Gustaf Spetz – turnepremiär för den i vår Japan-aktuelle f.d. Eskju Divine-medlemmen. Salige Munken, Norrköping 28/1

Popcirkus – Premiär för SVT:s nya programserie med 90 minuter direktsänd livemusik från två scener på Debaser Medis i Stockholm. Det första programmet gästas av Markus Krunegård, A Camp (feat. Nicolai Dunger) och Nottee. Programledare Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen. (Serien fortsätter kommande onsdagar på samma sändningstid) SVT2 kl 19.30 28/1

Made In Sweden – realityserie där tv-tittarna följa Andreas Carlsson, Laila Bagge och Anders Bagge och deras arbete i musikbranschens kulisser, med uppgift att lansera och skapa popstjärnor av de två tidigare okända svenska talanger Janet och Kim TV4, kl 21.00 28/1

Anna Ternheim – efterlängtad turnépremiär för kvinnan som enligt Grammis-juryn gjorde fjolårets bästa svenska album. Västerås 29/1, 30/1 Uppsala 30/1, Norrköping 31/1

Backyard Babies – Dregen & kompani gör en längre turné som fram till avslutningsgiget på Statt i Hudiksvall 7 mars kommer att göra i princip hela landet osäkert. Tyrol, Stockholm 29/1, Kalmar 30/1 Helsingborg 31/1

Jack Rocks Sweden – final i Jack Daniel's riksomfattande rockbandstävling. Finalbanden Mandylon (Hedemora), The Fast Forwards (Stockholm), Bleeker (Halmstad), The Genuine Fakes (Stockholm) och Plisken (Rimbo) samt Renegade Five och Mustasch lirar live. Thomas Rusiak och Nicke Eriksberger (O-Baren) lirar skivan. Viking Lines färja M/S Cinderella 29/1

Molotov Jive – releasespelning för nya albumet Songs For The Fallen Apart [BAM]. Debaser Slussen, Stockholm. 29/1

Jacob Karlzon – med vänner. Jazz på Berns, Stockholm. 29/1

ETC Stockholm – stor premiärfest för det första numret av huvudstadens nyaste lokaltidning. Livemusik med Stefan Sundström, Blood Music och Elenette. Astoria, Stockholm 29/1

Bandit Rock Awards – tung prisgala med efterföljande konserter med amerikanska Staind och Shinedown. Tyrol, Stockholm 30/1

Dungen – stor småskalig musik på Storan, Göteborg 30/1

Rodney Crowell – musik för män som inte är rädda för att visa känslor. KB. Malmö 30/1

El Sol – en av Madrids äldsta och mest etablerade rockklubbar firar 30-årsjubileum med en stor hyllningsgala till Sam Cooke, direkt inspirerad av succeérna från de senaste årens Soul Folks-konserter på Södra Teatern i Stockholm. På scenen: Sulo, The Right Ons, The Bellrays 30/1
All That Remains – amerikansk metalcore på Brewhouse, Göteborg 30/1 och Kägelbanan, Stockholm 31/1

Omar – det tidiga 90-talets brittiska soulikon sjunger på Babel, Malmö 31/1

My Urban Music Day – några av världens bästa producenter berättar om hur en hit kommer till. Grammis- och P3 Guld nominerade hiphopare lär ut knepen för framgång. Workshops och show med bl.a Wayne Beckford, Herbie Chrichlow, Lazee, Form One och Junior Natural. Lava/Kulturhuset, Stockholm 31/1

Basta på Liljeholmsbadet – konsert med brasskvintetten Stockholm Chamber Brass på ett av huvudstadens vackrast badhus. På repertoaren musik av Joakim Agnas, Tylman Susato, Astor Piazolla, Karin Rehnquist, Anders Hillborg samt BASTA av Folke Rabe. Liljeholmsbadet 31/1