28 juni 2022

Sverigetopplistan: Bell direkt i topp

Bell (bilden) går raka vägen in som etta med TikTok-hiten Missförstått [EMI/Universal]. Albumlistan toppas för andra veckan av Haval & Manny Flaco med Inloggad 2 [Haval].

Stockholmssångerskan och TikTok-fenomenet Bell syntes på listorna redan med debuten Bättre sent än aldrig i januari. Nu var suget så stort över mer att uppföljaren blir hennes första etta efter mer än 16 000 aktioner på TikTok.

Einárs Lilla Nisse [Einár] tappar till plats två. Som nummer tre ligger nu Miss Li, upp en plats med X [Pistol Packin’/Sony], en låt som vi envist sett som en potentiell etta.

Veckans klättrare i toppskiktet är dalabandet Bolaget som går från 15 till 5 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop]. Veckans raket inom listan är annars Joji som går från 77 till 13 med Glimpse of Us [88 Recordings/Warner].

Ny som 21 är Benjamin Ingrosso med Bullet [Record Company Ten], en låt från hans nya Playlist, som även genererar en etta på Heatseeker i Rewind it.

På albumfronten är annars Drake starkaste nyhet med Honestly, Nevermind [Republic/Universal] som nummer 2. BTS toppar fysiska listan med Proof [Bighit/Universal] medan Ulf Lundell är ny etta på vinyllistan med återutgivna På andra sidan drömmarna [PLG/Warner].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin