17 januari 2022

Riagalan presenterar årets jury

Riapriset uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion. Det finns en musikkategori där juryn nu är officiell. Tolfte upplagan av Riagalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 17 mars.

–Trots ännu ett utmanande år har det producerats enormt mycket och högkvalitativ tv i Sverige under 2021. Jag är lika glad som stolt över att få leda de ytterst kompetenta jurygrupper som ska utse de skickligaste hantverkarna och kreatörerna inom svensk tv för att kunna kora årets vinnare av Riapriset, säger årets juryordförande Björn Persson.

Nomineringen är öppen till den 27 januari på riagalan.se. I februari sammanträder juryerna för att utse tre finalister och en vinnare i samtliga kategorier. Årets finalister kommer att avslöjas den 22 februari och vinnarna koras under prisutdelningen på Lilla Cirkus i Stockholm den 17 mars.

Riagalans musikjury

Marit Woody, operativ chef, Musikförläggarna

Patrik Sventelius, Senior Advisor Rightsholder Relations, Stim

Lisa Montan, kompositör

Niklas Strömstedt, artist och programledare

Hanna Eklöf, musikredaktör

Riagalans samtliga kategorier; Årets producent, Årets berättare, Årets visuella uttryck, Årets ljudupplevelse, Årets organisatör, Årets profil, Årets castare, Årets musik, Årets originalidé, (scripted/unscripted), Årets program (scripted/unscripted).

Lars Nylin