13 juli 2020

Sverigetopplistan: Savage Love kvar i topp

Jawsh 685 och Jason Derulo är kvar i topp med Savage Love [Columbia/Sony]. Victor Leksell har fortsatt albumettan Fånga mig när jag faller [Sony]. Veckans nyhet är Pop Smokes postuma album.

Jawsh 685/Josh Nanai och en Jason Derulo är även etta på Spotifylistan och sitter just nu ganska säker som etta. men Victor Leksell har även denna vecka 4 låtar på topp 20 och Svag [Columbia/Sony] som nummer 2.

Förra veckans starkaste nyhet, Norlie & KKV Junie på plats 11 för Komma över dig (Spotify Studio It’s Hits) [Universal/Universal], förbättras nu till 9.

Laleh fortsätter att klättra, efter 12 veckor går Det kommer bli bra [Lost Army] från 20 till 15.

Veckans nykomling står Estraden för med Aldrig mer vara du [Midsommarnatt/Sony] som 20. Det är Estradens hittills starkaste position under eget namn, ihop med Victor Leksell, Jireel och Tjuvjakt har teamet nått topp 10.

En notering en bit ner är att Will Ferrell och My Marianne – d v s Molly Sandén – går in som 30 med Husavik [Arista/Sony] från ESC-komedin och Netflixsuccén The True Story of Saga.

Heatseeker toppas av Pop Smoke med Aim For The Moon [Republic/Universal]. Rapparen Pop Smoke sköts till döds tidigare i år, han hans postuma album Shoot For The Stars, Aim For The Moon går in som nummer 3.

Bob Dylan är fortsatt i topp av den fysiska listan med Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony]. Veteranbröderna Mael i Sparks toppar vinyllistan med A Steady Drip Drip Drip [BMG Rights/Warner]. Sparks debuterade på albumlistan 1974 och hade sin högsta placering med en plats 6 för Indiscreet året efter.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin