6 maj 2024

Alla vinnare på MMF Awards

Det blev dubbla vinster för Universal Music Publishing och bokningsbolaget Luger, när den första upplagan av musikbranschens egen gala, MMF Awards, hölls på fredagen på Berns i Stockholm.

En sällsynt syn mötte de stockholmare som rörde sig runt Kungsträdgården på fredagsmorgonen, även om de flesta nog inte förstod det. För första gången var det nämligen dags för personerna som jobbar bakom svenska musiktalanger att stå i rampljuset och representanter för ledande skivbolag, förlag, bokningsbolag och musikbranschorganisationer hade därför samlats utanför Berns utan de artister och låtskrivare som vanligtvis förknippas med musikbranschgalor..

Bakom MMF Awards står den svenska grenen av Music Managers Forum som arbetar för svenska managers. Under våren har de bjudit in alla som vill att nominera till galakategorier som Årets A&R och Årets förläggare, liksom Årets bokningsbolag, label, kampanj mm. De slutliga nomineringarna och vinnarna utsågs sedan av jurygrupper utsedda av MMF. Kategorin Året manager/management styrdes dock av Ifpi för att undvika intressekonflikt och till den jurygruppen hade Ifpi i sin tur bjudit en en rad representanter för skivbolag, förlag, bokningsbolag och streamingplattformar att rösta.

Ovanligt i sammanhanget var också att galan ägde rum på morgonen Som välkomstdrink bjöds gästerna på ingefärsshot och till galan bjöds det på frukost.

Inledde gjorde Per Kviman och Dita Kleman från MMF:s styrelse, därefter tog Henrik Johnsson över som konferencier och höll stämningen på topp under cirka en och en halv timmes prisutdelning.

Förutom statyett och diplom fick vinnarna, tillsammans med publiken, lyssna till inspelade grattishälsningar från artister de arbetar med.

Vinnarna samlades sedan för gemensam galalunch med MMF.

Alla vinnare på MMF Awards 2024 (avser insatser under 2023):

Årets Label
EMI Sweden

Årets A&R (records)
David Mortimer-Hawkins (Sony Music)

Årets Förlag
Universal Music Publishing Group

Årets Förläggare
Josefin Hafen (Universal Music Publishing Group)

Josefin Hafen, David Mortimer-Hawkins och Ladieslove

Årets Bokningsbolag
Luger

Årets Bokare/Agent
Love Lagerberg (Luger)

Årets Gamechanger
Ladieslove (Linda Nápoles, Nataša Marijana, Rebecca Tegegne)

Årets Kampanj (PR/Marketing/Sync/Visual)
Jubel för arbetet med “Carola 40 år”

Årets Manager/Management (Utnämnt av Ifpi, oberoende av MMF)
Jon Allen & Anders Johansson (Buddys)

Christel Valsinger
Foto: Johanna Pettersson