6 maj 2024

Per Gessle tar med Lena Philipsson på Roxette-turné

Nästa år tar Per Gessle med sig Roxettes låtkatalog på turné i Austrailen och Sydafrika. Med på turnén följer en rad ikoniska Roxette-musiker, och som sångparter – Lena Philipsson. 

Det har gått fem år sedan Marie Fredriksson, den andra halvan av Roxette, avled i sviterna av en hjärntumör. Under de senaste åren har Per funderat mycket kring förvaltandet av den massiva Roxette-katalogen, alla hits som streamas, spelas och hittar ny publik världen över hela tiden.

– Det handlar om alla Roxette-låtar, all text och musik jag skrivit under 30 år. Marie kommer alltid vara oersättlig och jag är inte intresserad av att starta en ny duo. Men jag har grubblat över hur jag ska sköta om denna låtskatt på bästa sätt. Idén att bjuda in Lena till Roxette kändes enormt lockande. Hon är en magnifik sångerska och en fantastisk scenpersonlighet, jag är både stolt och glad att hon tackat ja till detta äventyr, säger Per i ett pressmeddelande.

Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Magnus ”Norpan” Eriksson, Dea Norberg och Roxette-ikonerna Clarence Öfwerman och Jonas Isacsson kommer tillsammans med Per och Lena att ge sig ut på Roxette In Concert med start i Kapstaden i Sydafrika i februari 2025.

– Jag känner mig både förväntansfull och lite spänd inför denna turné. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med Per – han är en fenomenal låtskrivare och en outsinlig kraft, säger Lena Philipsson.

Lena Philipsson och Per Gessle är också aktuella med nysläppta duetten Sällskapssjuk, som  är hämtat från Pers kommande album.

Christel Valsinger