5 november 2018

Robyns fjärde albumetta

Ny etta på singellistan, men det blev inte Zara Larsson utan Lady Gaga & Bradley Cooper som gick hela vägen.På albumlistan går Robyn in i topp med kritikerhyllade Honey [Konichiwa/Universal].

Lady Gaga & Bradley Cooper går från 3 till 1 med Shallow [Interscope/Universal], Lady Gaga når därmed sin första Sverigeetta sedan 2011, den gången var det Born This Way.

Ava Max tappar till 2 med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner] medan Zara Larssons Ruin My Life [Ten/Sony] faller till 3. Förra veckans nya 4 i Post Malone och Swae Lee droppar en placering till 5 med Sunflower [Republic/Universal].

Även Victor Leksell tappar, från 6 till 7 med lämpligt betitlade Tappat [Columbia/Sony], och även en annan intressant klättare förra veckan, rapparen Kodak Black med Zeze feat Travis Scott & Offset [Atlantic/Warner], faller, från 7 till 11.

Men det finns även vinnare. Kygo går in som 6 med Happy Now (feat. Sandro Cavazza) och norrmannen får därmed sin hittills elfte topp 10-låt i Sverige. En stark start gör även Xxxtentacions och Lil Pumps Arming Around You [Bad Vibes/Warner] som 14.

Robyn når utöver albumettan, hennes fjärde albumetta, en plats 22 på singellistan som nyhet med Ever Again [Konichiwa/Universal]. Intressant start på albumlistorna gör även Peter Jöback som med nytt bolagsupplägg är nummer 6 på stora listan med Humanology [Sinclair/Naxos] och toppar den speciella fysiska listan.

På speciallistorna i övrigt kan noteras att Sverigeaktuella amerikanska Greta Van Fleet är kvar som etta på vinyllistan med Anthem Of The Peaceful Army [Republic/Universal] och att Lady Gaga toppar samlingslistan för fjärde veckan med soundtracket A Star Is Born [Interscope/Universal].

Ny etta på bubblarnas Heatseekerlista är Steve Acki med Waste It On Me [Ultra/Sony].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin