13 juni 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 24 Gyllene tider för First Aid Kit

First Aid Kit går inte att hejda just nu. Systrarna från Svedmyra går direkt i topp av albumlistan med nya Stay Gold [Columbia/Sony Music]. Sveriges mest lyssnade låt står John Legend fortsatt för med sin All Of Me.

Albumlistans topp tio har ytterligare två svenska nyheter. Markus Krunegård gör entré på plats fem med Rastlöst blod [Universal/Universal] medan Eddie Meduza samlas på En jävla massa hits [Cupol/Sony] och startar som nummer sex. Bästa utländska entré gör amerikanska Rival Sons vars Great Western Valkyrie [Earache Records/Sound Pollution] når plats tio.

Strax under detta placerar sig en trio remastrade Led Zeppelin-album. Högst, plats elva, har engelsmännens debutalbum. Led Zeppelin II ligger som nummer 13 medan Led Zeppelin III är ny som nummer 14 [samtliga Rhino Atlantic/Warner Music].

Bästa nykomling på singellistan är Samir & Viktor på plats 29 med Success [Warner Music/Warner Music].

Samlingslistan har en ny etta i nykomlingen För kärlekens skull [Eva/Universal], en tributplatta till Ted Gärdestad som samlat delar av den svenska artisteliten.

Även den klassiska listan har en färsk etta, L’Arpeggiata & Christina Pluhar med äldre musik-ensemblen L’Arpeggiata [Alpha/Naxos]. På DVD-listan toppa tyska U.D.O med Steelhammer – Live in Moscow [AFM/Sound Pollution].

Lars Nylin