28 mars 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.13 Yohio ny etta

Årets artister i Melodifestivalen dominerar fortfarande SverigeTopplistan. Yohio Together We Stand Alone [Ninetone / Universal Music] går den här veckan som nykomling rakt in i topp på veckans albumlista. Ace Wilder Busy Doin’ Nothin’ [Stereoscope Music Scandinavia / Warner Music] toppar fortfarande singellistan och samlingen Melodifestivalen 2014 [M&L Records / Universal Music] är landets totalt sett mest sålda album.

Bakom Yohio Together We Stand Alone [Ninetone / Universal Music] och förra veckans etta Avicii True [Universal Music] går veckans nästa högsta nykomling in på albumlistans tredjeplats med ett postumt utgivet album: Johnny Cash Out Among The Stars [Columbia-Legacy / Sony Music]. Tredje högsta nykomling är Sophie Zelmani Going Home [Oh Dear Recordings / Universal Music] på plats 13.

Bakom Ace Wilder Busy Doin’ Nothin’ [Stereoscope Music Scandinavia / Warner Music] avancerar Clean Bandit feat. Jess Glynne Rather Be [Atlantic / Warner Music] från singellistans tredje till andra plats – endast 0.03 procent listandelar bakom ettan. Calvin Harris Summer [Columbia / Sony Music] avancerar från plats 39 till nionde plats. Anmärkningsvärt nog gör ingen nykomling entré på singellistan denna vecka, däremot återvänder tre titlar tillbaka in på listan. Högst av dessa placerar sig Seinabo Sey Younger [Seinabo Sey / Universal Music] på plats 47.

För fjärde veckan i rad toppar Bob Dylan The 30th Anniversary Concert Celebration [Columbia-Legacy / Sony Music] dvd-listan.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se