24 januari 2014

SVERIGETOPPLISTAN v.4 Bruce Springsteen kvar i topp på albumlistan

Bruce Springsteens nya album High Hopes [Columbia / Sony Music], som blivit artistens elfte album att inta förstaplatsen på den amerikanska Billboardlistan, gick som nykomling förra veckan rakt upp i topp på SverigeTopplistan och behåller denna vecka den topplaceringen. Singellistan toppas även denna vecka av Ed Sheeran I See Fire [Watertower Music Inc. /Universal Music].

Med sin elfte förstaplats på Billboardlistan ligger Bruce Springsteen nu trea på listan över de artister som har haft flest listettor genom tiderna på albumlistan. Allra flest ettor har The Beatles haft, tvåa på den listan är Jay Z. På SverigeTopplistan toppar Bruce Springsteen High Hopes [Columbia / Sony Music] den här veckan före Avicii True [Universal Music].

Högsta nykomlingar på albumlistan är Ola Carelessly Yours [Olinoho / Sony Music], som går in på fjärde plats, och Mustasch Thank You For The Demon [Gain / Sony Music] som gör in på femte plats.

På singellistan toppar Ed Sheeran I See Fire [Watertower Music Inc. /Universal Music] för andra veckan I rad fore Pitbull feat. Ke$ha Timber [RCA / Sony Music]. Högsta nykomling på den listan är Shakira feat. Rihanna I Can’t Remember To Forget You [RCA / Sony Music] som debuterar på plats 19.

Samlingslistan toppas av Så mycket bättre Säsong 4 [EVA / Universal Music], som totalt sett just nu är det fjärde mest sålda albumet i landet.

Bruce Springsteen toppar även dvd-listan, där filmen Springsteen & I [Eagle Vision / Playground Music] ligger etta för andra veckan i rad.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se