29 november 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.48 One Direction bryter Universal Musics dominans

I förra veckan dominerades SverigeTopplistan stort av Universal Music, som då lyckades lägga beslag på alla de tio högsta placeringarna på albumlistan. Den här veckan bryts dominansen av nykomlingen One Direction Midnight Memories[SYCO / Sony Music] som går direkt in som överlägsen etta. Albumet redan har sålt guld i Sverige och på Spotify Tracks Topp 100 är samtliga albumspår med.

Utöver One Direction Midnight Memories lyckas den här veckan ytterligare tre nykomlingar debutera på topp10: Robbie Williams Swings Both Ways [Island / Universal music] på plats 5, Marie Fredriksson Nu! [Parlophone / Warner Music] på plats 6 och Ghost Infestissumam Redux [Universal Music] på plats 8.

Universal Musics dominans på SverigeTopplistan består dock, då bolaget svarar för inte mindre än 16 av de 20 bäst säljande albumen denna vecka.

Singellistan toppas fortfarande av Eminem feat. Rihanna The Monster [Aftermath / Universal Music]. Högsta nykomling är Elin Bergman The Fire [Universal Music] på plats 29.

Samlingslistan toppas fortfarande av Så mycket bättre Säsong 4 – Lills dag [EVA / Universal Music] och albumlistan / midprice toppas för andra veckan överlägset av Singellistan toppas fortfarande av Sanna Nielsen min jul [Parlophone / Warner Music].

Nya titlar i topp på dvd-listan är de nyligen Sverige-aktuella nykomlingarna Black Sabbath Gathering In Their Masses [Mercury / Universal Music] på förstaplats och Eric Clapton Crossroads Guitar Festival 2013 [Rhino Atlantic / Warner Music].

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se