24 oktober 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.43 Fem svenska sångerskor i albumlistans topp

Veronica Maggio, Avicii och Europe ligger denna vecka i topp på SverigeTopplistan. Veronica Maggio har sällskap av ytterligare fyra svenska sångerskor i albumlistans toppskick. Avicii toppar fortfarande singellistan dubbelt – trots att norska rävar just nu nafsar honom i hasorna.

Fem svenska sångerskor återfinns denna vecka bland de sju mest säljande artisterna på albumlistan. Veronica Maggio behåller sin förstaplacering med Handen i fickan fast jag bryr mig [Universal Music] och bakom henne debuterar Laleh Colors [Metronome / Warner Music] på andra plats. Bakom trean Avicii True [Universal Music] följer sedan veckans näst högsta nykomling Sonja Aldén I andlighetens rum [Lionheart / Universal Music] på fjärde plats och bakom Lars Winnerbäck Hosianna [Universal Music] veckans tredje högsta nykomling Jessica Andersson 40.14.4 [BMG Chrysalis Scandinavia / Sony Music] på plats 6 och Melissa Horn Om du vill vara med mig [RCA / Sony Music] på plats 7. Paul McCartney går in på plats 9 med nya albumet New [Concord / Universal Music].

Singellistan toppas fortfarande av Aviciis Hey Brother och Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] på första respektive andra plats. Ylvis The Fox [Warner Music] avancerar från fjärde till tredje plats. Högsta nykomling är Pitbull feat. Ke$ha Timber [RCA / Sony Music] på plats 35.

Ny etta på samlingslistan är Music from Baz Luhrmann’s film The Great Gatsby [Universal Music] som intar tätposition efter att de senaste veckorna ha klättrat från plats 3 till plats 2 och nu till plats 1. På den totala albumlistan placerar sig filmmusiken dock endast på plats 16.

Ny etta som nykomling på dvd-listan är Europe Live At Sweden Rock 30th Anniversary Show [Gain / Sony Music] – med en listandel på hela 47,7 procent.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se