6 september 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.36 Absolute Music 73, Eric Saade och Avicii i topp

Erik Saade Forgive Me [Roxy Recordings / Universal Music] går som nykomling den här veckan rakt in på SverigeTopplistans förstaplats, men totalt sett är Absolute Music 73 [EVA / Universal Music] Sveriges mest sålda album just nu. Efter tolv veckor på listan är Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] fortfarande ohotad på singellistans förstaplats, samtidigt som den svenske världsstjärnans nya singel You Make Me [Avicii Music / Universal Music] är högsta nykomling.

Erik Saade Forgive Me [Roxy Recordings / Universal Music] övertar alltså förstaplatsen från Bob Dylan Another Self Portrait (1969-1971) [Columbia / Sony Music] som faller till plats 6. Drifters Jukebox [Frituna / Warner Music] avancerar från plats 10 till andra plats. Efter 44 veckor ligger Mando Diao Infruset guld [Musica De La Santa / Sony Music] fortfarande topp 3. Andra långkörare högt upp på albumlistan är den i lördags tv-aktuelle Rodriquez Searching For Sugar Man [Columbia-Legacy / Sony Music] som efter 54 veckor på listan klättrar till plats 5. Mer än dubbelt så länge på SverigeTopplistan har dock ABBA Gold – Greatest Hits [Polar / Universal Music] varit – och efter 131 veckor placerar sig den guldkantade samlingen denna vecka på plats 11.

Näst högsta nykomling på albumlistan är Avenged Sevenfold Hail To The King [Warner Music] på plats 4. Framed Tack vare er [Atenzia Records / Budgetgrossisten] debuterar på plats 8.

Bakom Avicii Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music] ligger Envy Am I Wrong [Parlophone / Warner Music] fortfarande tvåa. Avicii You Make Me [Avicii Music / Universal Music], från debutalbumet True som släpps nästa vecka, går som högsta nykomling in på plats 19. Extra noterbart är även Katy Perry Roar [Capitol / Universal Music] som avancerar starkt från plats 20 till plats 9.

Absolute Music 73 [EVA / Universal Music] går som nykomling inte bara rakt upp i topp på samlingslistan, utan är dessutom även totalt sett Sveriges mest sålda album just nu.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se