10 maj 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.19 Gyllene Tider behåller greppet om förstaplatsen

Gyllene Tider Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] behåller även denna vecka den förstaplats på albumlistan som man förra veckan intog med bred marginal. På singellistan övertar Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] förstaplatsen.

När Gyllene Tider Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] förra veckan debuterade på albumlistans förstaplats gjorde man det med en listandel på närmare hela 50 procent – albumet svarade alltså för i runda tal hälften av totalen av alla sålda exemplar av de 60 albumen på listan. Den här veckan minskar listandelen, men siffran är ändå imponerande 43,18 procent. Gyllene Tiders album säljer nästan sex gånger så mycket som listtvåan Yohio Break The Border [Ninetone / Universal Music].

Högsta nykomling på albumlistan är Looptroop Rockers Mitt hjärta är en bomb [DVSG / Sony Music] på plats 11. Noterbart är att näst högsta nykomling är jazzpianisten Jan Lundgren The Man In The Fog [Bee Jazz / Naxos] på plats 21.

På singellistan petar Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton Can’t Hold Us [Macklemore / Warner Music] ner de senaste veckornas etta Pink feat. Nate Ruess Just Give Me A Reason [RCA / Sony Music] från förstaplatsen. Enda nykomlingar på singellistan är Medina Miss Decibel [EMI] på plats 46 och Arash feat. Sean Paul She Makes Me Go [Warner Music] på plats 55.

På samlingslistan övertar Absolute Music 72 [EVA / EMI] förstaplatsen från Melodifestivalen 2013 [M&L / Warner Music]. De två samlingarna är denna vecka totalt sett de femte resp. sjätte mest säljande albumen i Sverige.

DVD-listan får denna vecka två nya titlar i topp. Eagles History Of The Eagles [Universal] debuterar på plats 1 och Joseph Williams, Peter Friestedt & Bill Chamblin Live In Concert [Kreera Group UK Filial / Sound Pollution] på plats 2.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se