6 maj 2013

SKIVBOLAG Josef Johansson till EMI

EMI Music har skrivit avtal med Josef Johansson som i slutet av maj singeldebuterar med YouTube-succén Baby Baby.

Josef Johansson, 19 år, är född i Göteborg och uppvuxen i Tunisien och Stockholm. Josef gjorde sin debut som sångare på souken (marknaden) i Tunisien vid sex års ålder och som 15-åring började han jobba som demosångare åt väletablerade musikproducenter i Los Angeles.

Efter att pappan blivit skjuten, men överlevde, flyttades familjen av säkerhetsskäl till Vårby Gård, där Josef Johansson fortfarande bor. Senaste året har han samarbetat med flertal producenter och låtskrivare i Sverige och detta har nu resulterat i debutsingeln Baby Baby. Josef lade ut låten på YouTube i slutet av april och den passerade 100 000 views på mindre än en vecka. Låten beskriver han som en ”skön blandning av traditionell svensk pop, italienska stråkarrangemang och en lättsam men samtidigt personlig text på svenska.”

– Vi är otroligt glada över att få välkomna Josef till EMI. Han har redan presenterat ett flertal väldigt starka låtar för oss som bevisar vilken kompetent låtskrivare och artist han är, säger Stefan Blom, VD EMI Music Norden.

Josef Johansson är även Ted Gärdestad-stipendiat 2013. Debutsingeln Baby Baby släpps i slutet av maj.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Simone Svensson Digital Marketing Manager på EMI, Robert Skowronski A&R and Product Manager, Richy Arnold Radio Promotion Manager, Peo Thyrén (manager), Josef Johansson, Lisa Öhman Head Of Marketing och Stefan Blom VD Emi Music Norden.