19 april 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.16 Ghost ny etta!

Det svenska heavy metal-bandet Ghost går den här veckan rakt upp i topp som nykomlingar på SverigeTopplistan. Albumet Infestissumam [Universal Music] säljer inte bara nästan fem gånger så mycket som tvåan Miss Li Wolves [National / EMI], utan överträffar till och med Melodifestivalen 2013 [M&L / Warner Music] som denna vecka därmed inte är Sveriges bästsäljande album totalt sett –vilket samlingen fram till nu varit ända sedan utgivningen för sju veckor sedan.

Samtliga högst placerade nykomlingar på albumlistan den här veckan är svenska utgivningar. Bakom ettan Ghost Infestissumam [Universal Music] och Miss Li Wolves [National / EMI] på andra plats (båda alltså nykomlingar) debuterar Sällskapet Nowy Port [Razzia / Sony Music] och Smash Into Pieces Unbreakable [Gain / Sony Music] på sjätte respektive sjunde plats. Bakom dessa gör Magnus Öström Searching For Jupiter [ACT / Naxos] som femte svenska nykomling entré på plats 16 och Stiko Per Larson Järnbärarland [Voices Calling / Warner Music] på plats 21.

På singellistan får Robin Stjernberg You [Universal Music] denna vecka se sig petad från förstaplatsen av Pink feat. Nate Ruess Just Give Me A Reason [RCA / Sony Music]. Håkan Hellström är högsta nykomling med Valborg [Stranded / Universal Music] på plats 40 och gör även listentré med Pistol [Stranded / Universal Music] på plats 58. Psy Gentleman [Schoolboy Records and Universal Republic Records / Universal Music] – Gangnam Style-uppföljaren – debuterar på plats 52, snäppet före det nya svenska stjärnskottet Kim Cesarion Undressed [Aristotracks / Sony Music] på plats 53.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se