10 januari 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.2 EVA i topp!

Dubbelt platinasäljande Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] ligger för tionde veckan i rad etta på SverigeTopplistan / album, men totallistan toppas fortfarande av de nu trippelt platinasäljande Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / Sony Music] och inte mindre än sex av de tio mest säljande albumen i Sverige är denna vecka samlingar signerade EVA Records. Ny etta på singellistan är Aki feat. Kapten Röd När solen går ner [Universal Music.

Bakom Så mycket bättre – säsong 3 [EVA / Sony Music] är det bara fyra album som lyckas slå sig in bland de sex EVA Records-samlingar som denna vecka dominerar den totala försäljningslistan. Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] är totalt sett just nu landets näst mest säljande album och Olle Ljungström Så mycket Olle Ljungström placerar sig trea före Absolute Dance Winter 2013 [EVA / Universal Music]. Sedan följer i tur och ordning Susan Boyle Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage [SYCO / Sony Music], Absolute Music 71 [EVA / Sony Music], Hits For Kids Winter Party 2013 [EVA / Universal Music], Bandit Rock Most Wanted 2013 [EVA / EMI], Pugh Rogefeldt Dä va då dä – Pugh Rogefeldts Bästa 1969-2012 [Metronome / Warner Music] pch Absolute Hits 2013 [EVA / EMI].

Noterbart på albumlistan är att Susan Boyle Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage [SYCO / Sony Music] de senaste tre veckorna har avancerat från plats 43 via plats 15 till veckans tredjeplats. Veckans högsta nykomling är Rascal Flatts Changed (Deluxe) [Lionheart / Universal Music] som debuterar på plats 14.

På singellistan övertar Aki feat. Kapten Röd När solen går ner [Universal Music] förstaplatsen från Darin En apa som liknar dig [EVA Records]. Högsta nykomling är Avicii feat. Nicky Romero I Could Be The One [Universal Music] som debuterar på plats 8.

På DVD-listan övertar Thåström Som jordgubbarna smakade… [Razzia / Sony Music] förstaplatsen.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se