1 november 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.44 Loreen i topp

Med dubbel så stor försäljningen som SverigeTopplistans tvåa intar Loreen Heal [Metronome / Warner Music] den här veckan albumlistans högsta placering. Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] toppar fortfarande singellistan.

Loreen Heal [Metronome / Warner Music] petar den här veckan ner föregående veckas album Petra Marklund Inferno [Razzia / Sony Music] till en andraplats. Förra veckans tvåa Pernilla Andersson Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in [Metronome / Warner Music] faller ända ner till plats 43 och listans tredjeplats intas istället av nykomlingen Graveyard Lights Out [Stranded / Universal Music].

Landets totalt sett fjärde bäst säljande album just nu är 5CD-boxen Svensktoppen 50 år – 100 låtar 1962-2012 [Columbia / Sony Music], som följaktligen förstås toppar albumlistan.

Bakom Loreen och Graveyard gör även ytterligare ett antal svenska nykomlingar entré på albumlistan. På plats 13 debuterar Anna Bergendahl Something To Believe In [Lionheart / Universal Music] hack i häl på veckans högsta internationella nykomling: Stone Sour House Of Gold & Bones Part 1 [Roadrunner / Warner Music] på plats 12. Lars Demian Svenne tills du dör [Lars Demian / Sony Music] går in på plats 15, Sten & Stanley 50 jubileum – Ett samlingsalbum [Scranta / Naxos] på plats 19, de amerikansk-tysk-svenska symfonirockarna Kamelot Silverthorn [Steamhammer / Cosmos-Playground] på plats 20 och Kebnekajse Aventure [Subliminal Sounds / Border] på plats 26.

Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] toppar fortfarande singellistan, men bakom den svenska konstellationen närmar sig Rihanna, vars Diamonds [The Island Def Jam Music Group / Universal Music] avancerar från plats 4 till andra plats. Enda nykomling på singellistan denna vecka är Icona Pop som debuterar på plats 54 med We Got The World [Record Company TEN / Universal Music].

Med en listandel på hela 45,4 procent (1) går Eldkvarn rakt in i topp på dvd-listan med Eldkvarn 40 [EMI].

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se