Okategoriserade 3 oktober 2012

4 SNABBA med Carl Falk – dubbelt nominerad i Musikförläggarnas pris

 

 

Carl Falk är en av de svenska låtskrivarna bakom engelska One Direction. Bland annat detta har gett honom två nomineringar i Musikförläggarnas pris 2012.

Två nomineringar till Musikförläggarnas pris, hur är spontana känslan?– Det känns otroligt kul att ens bli nominerad när det är många andra låtskrivare som haft ett riktigt bra år, så det var verkligen en positiv överraskning.Hur gick det till när du fick en USA-vinkel på din karriär?– Jag beslöt mig för att flytta till Los Angeles 2010 och bodde där ett och ett halvt år vilket var otroligt viktigt för min karriär i USA. Jag kände att jag hade bra flyt i UK och Australien men kände att jag ville komma in på USA-marknaden och så här i efterhand så var det ett avgörande beslut.

Hur förklarar du alla dessa gränslösa svenska låtframgångar?

– Pop är tillbaka och folk vill ha bra poplåtar igen och det gör vi bland dom bästa i världen just nu. Samma sak med våra produktioner som just nu ligger helt rätt i tiden.

Vad pysslar du med just nu?

– Vi har precis avslutat åtta låtar på nya One Direction-plattan inklusive första singeln Live While We’re Young som just nu ligger etta på iTunes i USA. Nu ska jag ha semester i två veckor!

Lars Nylin