26 september 2012

BMG Chrysalis kontrakterar Darin

BMG Chrysalis fortsätter expandera, såväl globalt som lokalt. BMG Chrysalis Scandinavias senaste kontraktering är Darin.

Med ett flertal listettor, platinumskivor och musikpriser som en Grammis för Årets Bästa Låt, en Rockbjörn som Bästa Manliga Artist) och NRJ Awards Nordic för Bästa Nordiska Låt tillhör Darin Sveriges mest framgångsrika artister på 2000-talet.

Men Darin är inte bara framgångsrik som artist, utan även som begåvad låtskrivare. De senaste åren har han inte enbart skrivit till sig själv, utan även till andra. Han har bl.a samarbetat med låtskrivare och producenter som Max Martin, RedOne, Jörgen Elofsson, Arnthor Birgisson, Quiz&Larossi, Paddy Dalton, Bilal Hajji och Billy Mann m.fl. Darin har bl.a skrivit låtar till artister som Shane Ward, V Factory (top 40 Billboard Pop Songs), Sasha Lee, David Lindgren och Amanda Fondell (All This Way, som toppade SverigeTopplistan). Bland hans egna låtar finns titlar som Lovekiller, Breathing Your Love, Insanity och den senast släppta singeln Nobody Knows – som sålt platina, placerat sig som topp 10 på radiolistan, toppat iTunes-listan och utsetts till ”veckans smash hit” på både NRJ och RixFM).

– Jag tycker vi går från klarhet till klarhet i de signingar vi gör här på BMG Chrysalis Scandinavia, kommenterar Sanken Sandqvist, vd BMG Chrysalis Scandinavia. Darin är bara ett ytterligare bevis på detta.

– Vi är väldigt stolta och glada att Darin väljer BMG Chrysalis som sin förlagspartner och mina kollegor runt om i världen är "thrilled" att få tillgång till Darins fantastiska låtskrivartalang.

– Jag ser fram emot samarbetet med BMG, säger Darin Zanyar själv. Jag tror att de kommer att fylla en stor och viktig funktion i mitt liv som låtskrivare, både i Europa och USA.

We are more than proud to welcome with Darin one of Sweden's most successful artists, skriver Thomas Scherer, SVP International Repertoire Services, BMG International i ett pressmeddelande.

– Darin is not only an amazing pop artist but also a very talented writer for contemporary music in different genres. We are really looking forward to bring his success as songwriter and artist on the next level in Europe, Asia and the US.

Just nu är Darin aktuell i tv-programmen Så Mycket Bättre (TV4) samt Tack För Musiken med Niklas Strömstedt (SVT), som båda kommer att sändas i höst. För närvarande arbetar Darin på sitt nästa studioalbum som kommer att släppas i Sverige nästa år.

Claes Olson