20 september 2012

Musichelp tecknar avtal med The Cat Killers och Riff Knives

Det nystartade svenska musikförlaget Musichelp Publishing tecknade i samband med Live At Heart i Örebro förra helgen avtal med stockholmsbandet Riff Knives och The Cat Killers från Göteborg.

Riff Knives, som nästa vecka släpper singeln Miss You (Honestly?) håller just nu på att färdigställa sitt debutalbum i Dreamhill Studios. Bandets första två EP har rönt intresse i USA efter ett besök i Los Angels i somras. Musichelp har följt Riff Knives karriär och efter bandets spelning på Live at Heart i Örebro blev allt klart.

– Vi kommer försöka sikta på USA direkt för Riff Knives. Det är där deras musik har störst fanbase, säger Musichelps vd Peter Åstedt. Det är också där vi har starka förgreningar att placera musiken och jobba med olika kontakter. Vi åker över redan nästa vecka till USA för olika förhandlingar.

The Cat Killers ligger även de i startgroparna med sitt debutalbum, som är inspelat i Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Efter att ha sett bandet live på Live at Heart i Örebro skrev Musichelp ett förlagskontrakt redan samma kväll.

– Det var rätt mycket folk från musikbranschen där och kollade och det finns redan en buzz kring bandet i Sverige och Tyskland, berättar Ulrika Holmberg på Musichelp. Få band levererar en sådan genomtänkt och fenomenal live show som The Cat Killers, så vi tog det på stående fot.

I samarbete med STudifrämjandet Nemis spelade The Cat Killers i helgen på Reeperbahn Festival i Hamburg. Musichelp kommer fokusera på bandets karriär i Europa, främst på livesidan.

Claes Olson