4 september 2012

TV Björn Ulveaus till Skavlans säsongsstart

Första gästerna ut i höstens Skavlan är Björn Ulvaeus, Ulrika Jonsson, Richard Dawkins och violinisten Vilde Frang. Rockbandet The Killers spelar live i studion.

Nytt för i höst är att delar av programserien kommer att spelas in i London. Datum för dessa meddelas vid ett senare tillfälle.

Premiärprogrammet spelas in i Stockholm och gästerna är som följer:

Björn Ulvaeus är förutom att vara en av världens främsta låtskrivare, även en man med starka åsikter – både när det kommer till pengar och religion.

Svenska Ulrika Jonsson började sin karriär som väderpresentatör i engelsk TV i slutet av 80-talet och har sedan dess blivit en av Englands mest kända programledare. Genom åren har hon figurerat en hel del på löpsedlarna i den ökända brittiska tabloidpressen. Nu debuterar hon med romanen "Bara vara Martha".

Evolutionsbiologen, ateisten och bästsäljande författaren Richard Dawkins, känd för sin bok "Illusionen om Gud", har väckt stor uppmärksamhet med sina kontroversiella uttalande om Gud.

25-åriga norska Vilde Frang tillhör det absoluta toppskiktet av violinister i sin generation. Hon debuterade som solist vid 10 års ålder och nu spelar hon med världens ledande symfoniorkestrar.

Hyllade rockbandet The Killers är tillbaka med nytt album och spelar live i studion.

Lars Nylin