30 augusti 2012

Warner / Chappell tecknar förlagsavtal med Berlin-baserade Moto Boy

Warner/Chappell Music har tecknat förlagsavtal med Oskar Humlebo, mer känd under artistnamnet Moto Boy. Förra året tecknade den svenska artisten och låtskivaren managementavtal med Berlin-baserade nineteen95 och sedan en tid tillbaka är han själv baserad i den tyska huvudstaden.

– Jag är oerhört glad över att vi har lyckats kontraktera Moto Boy, säger Lars Karlsson, vd Warner/Chappell Germany och Scandinavia. Han är inte bara stor som artist och låtskrivare, utan dessutom tveklöst en av de absolut intressantaste talangerna på den svenska musikscenen. Jag ser oerhört mycket fram emot att få arbeta med honom och nineteen95 management.

– Själv så är jag både lycklig och förväntansfull över att nu vara officiellt knuten till Warner /Chappell Music-familjen, säger Moto Boy, som precis har avslutat en världsomspännande sommarturné som gitarrist med The Cardigans .

– Jag har en bestämd känsla av att vi kommer att kunna göra galet sköna grejer tillsammans!

Moto Boy debuterade 2008 med ett självbetitlad albumen på etiketten Songs I Wish I Had Written och har sedan dess även givit ut albumen Lost In The Call och For Martha (EP) samt sin musik till Göteborgs stadsteaters föreställning Lubiewo-Kärleksön på samma etikett. Just nu arbetar Moto Boy på material till sitt nästkommande soloalbum.

Claes Olson