28 augusti 2012

Laleh, Loreen och First Aid Kit uppträder på Polar Music Prize

I dag tisdag hedras årets mottagare av Polar Music Prize vid en ceremoni i Stockholms Konserthus, där H.M. Konungen delar ut priset till Yo-Yo Ma och Paul Simon.

Konserthuset bjuds på livemusik från några av Sveriges absolut främsta musiker, däribland Kungliga Filharmonikerna under ledning av Hans Ek, ett husband lett av Georg "Jojje" Wadenius och artister som Ale Möller, First Aid Kit, Frida Hyvönen, Laleh, Loreen samt Timbuktu & Damn!

First Aid Kit som i fjol uppträdde med en känsloladdad och hyllad version av Patti Smiths Dancing Barefoot, återvänder för att tolka Paul Simons America. Paul Simons outtömliga låtskatt tolkas även av Frida Hyvönen i The Sound of Silence, Laleh Still Crazy After All These Years, Loreen Bridge Over Troubled Water samt Timbuktu & Damn! med gäster som framför You Can Call Me Al.

Världs- och folkmusikern Ale Möller, en ensemble bestående av åtta av Sveriges främsta cellister däribland Frans Helmerson, samt den 14-åriga cellisten Daniel Thorell uppträder alla till Yo-Yo Ma´s ära.

Prisceremonin direktsänds i TV4 med start kl. 17.00. Ett sammandrag från ceremonin och banketten sänds kl. 23.00. Konferencier är Petra Nordlund McGahan.

Lars Nylin