24 augusti 2012

PledgeMusic utser Despotz Records till sin partner i Skandinavien

Musikplattformen PledgeMusic har utökat sin närvaro i Europa genom att utse teamet bakom Despotz Records till sin partner i Skandinavien. PledgeMusic är idag den ledande direkt-till-fansen-inriktade musikplattformen i världen och arbetar med att genom att skapa relationer mellan musikartister och fans generera medel för olika projekt.

PledgeMusic startade i juli 2009 och efter den initiala uppstarten av verksamheten i London, New York och Los Angeles har bolaget de senaste åren även expanderat i Europa, där han har etablerat partners i Tyskland, Spanien och Benelux.

PledgeMusic är en helt musikinriktad plattform som har haft stor framgång som arbetar med en rad artister som Ben Folds Five, Ginger Wildheart, LCD Soundsystem, 69 Eyes, BB King, The Libertines, The Rasmus och många fler. PledgeMusic möjliggör för artister, managers, skivbolag, förlag och andra att vända sig direkt till sina fans och erbjuda samarbeten kring album, EPS eller DVD-skivor tillsammans med en rad andra objekt och exklusiva innehåll. Plattformen kan användas för att generera medel för t.ex album-, turné- och videoprojekt.

Det i regi av Despotz Records nu öppnade PledgeMusic i Skandinavien nås enklast på e-postadress stockholm@pledgemusic.com.

Playground-distribuerade Despotz drivs av Carl-Marcus Gidlöf och Ömer Akay. Bolaget arbetar sedan tidigare både inom musik (skivbolag och musikförlag) och film (Despotz Media).

Claes Olson