16 augusti 2012

v.33 Stiltje på listan – men svensk rockkung återintar tronen

Det råder i det närmaste total stiltje på SverigeTopplistan denna vecka. Såväl album- som singellistan bjuder endast enstaka nykomlingar i de nedre regionerna. En förändring är dock att Tomas Ledin återintar albumlistans förstaplats från Molly Sandén. På singellistan närmar sig Icona Pop toppen – den här veckan skuggar man toppande Stiftelsen från en tredjeplats.

Tomas Ledin 40 år 40 hits: Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music] föll förra veckan ner från toppen till andra plats. Den här veckan petar dock Ledin ner förra veckans etta Molly Sandén Unchained [EMI] ända ner till fjärdeplats, med guldsäljande Loa Falkman Kom i min famn – Loa Falkman sjunger Evert Taube [Columbia / Sony Music] och platinsäljande Laleh Sjung [Lost Army / Warner Music] på andra respektive tredje plats.

Veckans enda nykomling på albumlistan är Brant Bjork And The Bros Somera Sol [Dune / Border] på plats 56. Högsta klättringen gör Bengt Hennings Scenen är vår [Atenzia Records / Budgetgrossisten] som återvänder in på listan till en femtonde plats.

Singellistan toppas även denna vecka av Stiftelsen Vart jag än går [Marm Musik / Universal Music]. Den intressantaste förändringen svarar Icona Pop I Love It [Record Company Ten / Universal Music] för. Efter totalt åtta veckor på listan har man de senaste veckorna klättrat upp från plats 12 till plats 9 och denna vecka plats 3.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se