3 augusti 2012

v 31 Giganternas återkomst

Sverigebesöken av Bruce Springsteen och Paul Simon har knappast undgått någon. Det märks även på Sverigetopplistan. Båda klättrar rejält med Wrecking Ball respektive Graceland. Den klassiska listan har en ny etta i Polarprisvinnaren Yo-Yo Ma.

Springtsteen klättrar från 22 till 2 med sitt senaste album Wrecking Ball [Columbia/Sony], totalt har albumet legat 22 veckor på listan och som bäst etta. ”The Boss” understryker sin popularitet med tre samlingar på topp 60 och tre titlar på DVD-listan.

I Simons fall handlar det om 25-årsjubilerande Graceland [Columbia-Legacy/Sony] som går från 27 till 4. Totalt har Graceland legat 42 veckor på listan.

Veckans starkaste nyhet är annars Slipknot vars Antennas To Hell [Roadrunner/Warner] gör entré på plats 13. USA-kollegorna The Gaslight Anthem startar som 25 med Handwritten [Mercury/Universal].

Albumlistan toppas även denna vecka av Tomas Ledin med samlingen 40 år 40 hits: Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music]. Flo Rida är kvar i topp av singellistan med Whistle [Poe Boy/Atlantic/Warner Music], men som vanligt på sistone är det en mycket tät strid med Alina Devecerski och Panetoz.

Samlingslistan har en återkommande etta i form av Absolute Summer Hits 2012 [Eva/Universal].

Klassiska listan har en ny etta i Yo-Yo Mas Bach Cellosuites [Sony Classical/Sony].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/