26 juli 2012

HammerFall släpper vin

HammerFall är det senaste bandet att ge ut sitt eget vin. Gruppen släpper i slutet av juli månad ett rödvin kallat ”HammerFall Crimson XII”.

Vinet kommer att lanseras i samband med att HammerFall gör sin jubileumskonsert i Dalhalla, Rättvik, lördagen den 28 juli.

Innan val av vin gjordes, träffades HammerFalls sångare Joacim Cans och Krister Allansson, på Vinolins vinagentur ett flertal gånger för att testa diverse intressanta viner.

– Efter lång och gedigen research med välrenommerade sommelierer fastnade vi för den goda Barbera-druvan från Italien, säger Joacim Cans från HammerFall i ett pressmeddelande.

Man har varit noggrann i sammanhanget att man inte ”bara” ska göra ett rödvin med HammerFalls namn på, utan framförallt att vinet ska ha kvalitet och vara ett publikt vin.

– Vi har gjort ett urval av ett vin som vi är stolta över att presentera för den svenska marknaden, säger Krister Allansson på Vinolin.

HammerFall Crimson XII är en Barbera d’Asti D.O.C.G. från Cantina Sant’Evasio, Piemonte i Italien. Vinet kommer att finnas på Systembolaget från och med den 1 september.

Lars Nylin