12 juli 2012

Carl Falk, Rami Yacoub och RedOne slår Billboard-rekord

Nicki Minajs jättehit Starships har stort svenskintresse då Carl Falk, Rami Yacoub och RedOne finns bland låtskrivarna. Denna vecka slår låten rekord på Billboard 100 då den nått 21 veckor i sträck på topp 10.

Den gångna veckan sjönk Nicki Minaj-singeln Starships, som är skriven av svenska Carl Falk i samarbete med Rami Yacoub, RedOne, Wayne Hector och Onika Maraj, på Billboardlistan.

Detta i sig tycks kanske inte vara något att hurra över, men faktum är att singeln numera utgör en bit historia på Billboards Hot 100-lista. Starships har sedan debuten i mars månad inte avvikit från sin position som topp 10 på listan, en position som kommit att hålla i sig 21 veckor i sträck. Med detta passeras regerande rekordhållarna i Black Eyed Peas, vars singel I Gotta Feeling år 2009 tillbringade 20 veckor i sträck som topp 10.

Utöver detta har Starships nu nått ytterligare framgångar genom att bl.a. placera sig som nummer 2 på Dance/Mix Show Airplay, nummer 3 på Pop Songs & Rhythmic samt nummer 24 på Adult Pop Songs-listan.

Låtskrivaren och producenten Carl Falk [BMG Chrysalis Scandinavia] har under 2012 stadigt figurerat på Billboards listor och är för tillfälligt aktuell med brittiska pojkbandet One Direction som snart släpper sitt andra studioalbum, samt med R&B artisten Taio Cruz senaste singel World In Our Hands som släpps den 27:e juli.

Yacoub och RedOne cementerar med Starships framgång sina meriter som några av de mest framgångsrika pop-producenterna alla kategorier.

Lars Nylin

Länk till originalartikeln:
http://www.billboard.com/news?utm_source=most_recent#/news/carly-rae-jepsen-still-no-1-nicki-minaj-1007548752.story