6 juli 2012

EPs Trailer Park i samarbete med Despotz och Brother/Sister Booking Agency

Despotz Records har skrivit skivkontrakt med EPs Trailer Park och kommer i höst att släppa bandets fjärde album Another Sun. I sommar släpps titelspåret som ett första smakprov i form av en singel. Samtidigt med detta har bandet inlett ett samarbete med bokningsbolaget Brother/Sister Booking Agency.

– Jag har följt bandet sedan nittiotalet och gillar verkligen Erics röst, säger Carl-Marcus Gidlöf på Despotz Records.
– Vi på Despotz har lärt känna EPs Trailer Park under de senaste åren och jag tror mycket äntligen att de kommer att få visa sin fulla potential i och med det kommande albumet.

Despotz inleder även ett samarbete med Eric Palmqvist på låtskrivarsidan. Eric har tidigare arbetat med bl.a. Warner Chappell på förlagssidan, men har sedan en längre tid arbetat under eget flagg "song-by-song" mot olika aktörer runt om i världen. Despotz kommer att agera både låtskrivarmanagement samt förlag beroende på placering.

– Jag har på egen hand att fått låtar placerade i Tyskland, Japan, Spanien, Finland, Sydafrika, Ryssland m.m. och tyckte jag det var dags att ta in hjälp utifrån, så att jag kunde börja fokusera mej ännu mer på det kreativa arbetet, berättar Eric Palmqvist.

– Jag valde Despotz delvis för att dom tänker nytt och är hungriga, men också för att på ett litet förlag som deras får jag högsta prioritet och vi kan ha direkt och daglig kontakt. Dessutom ser vårt samarbete ut så att jag även kan fortsätta att pitcha själv till mina kontakter genom det kickback- och managementavtal vi gjort vilket är mycket bra.

Parallellt med detta så inleder även EPs Trailer Park ett samarbete med bokningsbolaget Brother/Sister Booking Agency i i Malmö.
– Brother/Sister Booking Agency är stolta och nästan löjligt förtjusta över att kunna säga att EP’s Trailer Park nu ingår i bolagets roster, jublar Jonas Appelqvist på bokningsbolaget. Eric Palmqvist och manskap är ett lysande exempel på svensk, kvalitativ låtskrivartradition. När de nu landar hos oss på Brother/Sister Booking Agency och ett nytt album står för dörren via Despotz Records är det en välljudande cirkel som sluts.

– EP’s Trailer Park har varit i vårt medvetande ända sedan bandet medverkade i tidningen Sound Affects och med låten The Great Fall Waltz på numrets medföljande samlingsskiva, någon gång på nittiotalet. Nu när de samarbetat med genialiska Andreas Mattsson på nya, kommande albumet fortsätter det svenska popundret att förvaltas. Vi ser fram emot att vara en del av det!

Claes Olson