5 juli 2012

Redline pånyttföds som skivetikett hos Svenska Inspelningar / Universal Music

Tillsammans med Johan Lindquist, A&R på Universal Music, har bröderna Salazar startat etiketten Redline som del av Universal Musics avdelning Svenska Inspelningar. The Salazar Brothers kommer att ha det kreativa ansvaret på Redline medan Johan Lindquist kommer att ha det övergripande ansvaret för etiketten vid sidan av sin roll som ansvarig för Svenska Inspelningar.

Redline är namnet på brödernas legendariska studio i Norsborg, men som skiv-etikett har namnet varit vilande under senare år. Det första släppen på den nygamla etiketten blir de officiella debutalbumen från rapparna Stor och Carlito.

Bröderna Salazar är oerhört starkt förknippad med svensk hiphop. De två äldre bröderna Chepe och Salla var som medlemmar i The Latin Kings med och sparkade liv i den svenska hiphop-scenen i början av nittiotalet. Den i år Grammis-belönade yngre brodern Masse (Årets Producent ) är en av de mest anlitade och respekterade hiphop-producenterna i landet.

Johan Lindquist på Svenska Inspelningar / Universal Music har även han en gedigen hiphop-bakgrund. Som A&R och Head of Svenska Inspelningar har han bl.a arbetat med Labyrint, Chords och Albin Gromer.

Claes Olson