5 juli 2012

Peermusic tecknar avtal med Andreas Tuveson – mannen bakom Brynäs guldsingel

Peermusic har tecknat avtal med låtskrivaren och sångaren Andreas Tuveson, som på rekordtid skrev, spelade in och gav ut hockeylaget Brynäs guldsingel Guldet kom hem till slut [Comedia / X5 Music] i våras. Den med bandet Extra Allt direkt efter finalen digitalt utgivna hyllningen till laget har snabbt etablerat sig som en stor favorit bland Brynäs-fansen och lyckades i maj klättra in på Sveriges Radios Digilista som högsta nykomling.

I samband med Brynäs IF:s 100-årsjubileum i höst kommer Guldet kom hem till slut att ges ut på CD med bl.a en nyinspelning, där såväl hockeylagets supporterklubb Brooklyn Tigers som flera spelare från laget medverkar. Att utgivningen kommer att kopplas till såväl seriepremiären som en stor jubileumsgala med klassiska spelare som t.ex Tord Lundström och bröderna Salming (m.fl) ger både Andreas Tuveson, klubben och musikförlaget förhoppningar om att det här kan bli en riktig guldsingel i dubbel bemärkelse.

Andreas Tuveson var tidigare frontman och låtskrivare i gävlebandet The Brand. Bandet placerade sig 2000 trea i den stora nationella talangtävlingen Make Yourself Heard Award, som Ericsson arrangerade i samband med det årets MTV Europe Music Awards på Globen. I juryn satt bl.a Max Martin, Robyn, Joey Tempest, Pia Kalischer och Leif ”Blixten” Henriksson.

Året efter producerade Claes Olson bandets debutalbum Starring [Psychic Eye Music / Sound Pollution]. Med Everlasting Star lyckades The Brand få en topp 10-hit på singellistan, men kort därefter upplöstes bandet. De senaste åren har Andreas Tuveson koncentrerat sig på låtskrivandet och parallellt med det sjungit i coverbandet Extra Allt, som i samband med firandet av Brynäs SM-guld i ishockey gjort en rad bejublade framträdanden i hemstaden Gävle.

– Men skriv att det är ju egentligen Leksand som jag själv håller på och inte Brynäs! kommenterar Magnus Larkeryd på peermusic, som trots det naturligtvis är både glada och stolta för kontrakteringen.

Lars Nylin