24 maj 2012

David Lindgren rakt upp i topp

David Lindgren – som fick sitt stora genombrott i årets Melodifestival – går den här veckan direkt upp i topp på albumlistan med sin debut Get Started [EMI]. Veckans försäljning av albumet är dessutom dubbelt så stor som för veckans listtvåa – och de senaste veckornas etta: Kent Jag är inte rädd för mörkret [Universal Music].

Veckans albumlista innehåller flera nykomlingar och bakom David Lindgren i toppen går Slash Apocalyptic Love [Roadrunner / Warner Music] in som fyra och näst högsta nykomling på plats 4. Donnez Acapulco [Ariola / Sony Music] debuterar på plats 7.

På singellistan behåller Panetoz Dansa Pausa [Warner Music] sin förstaplats framför Carly Rae Jepsen Call Me Maybe [Interscope / Universal Music]. Bakom dessa två klättrar Flo Rida Whistle [Poe Boy / atlantic / Warner Music] från plats 8 till plats 3 – för två veckor sedan var placeringen nr 21.
Singellistan bjuder denna vecka ingen högre placerad nykomling än Drake feat. Rihanna Take Care [Cash Money / Universal Music] på plats 53.

Veckans bäst säljande samling är NRJ Summer Hits! 2012 [EVA / EMI], som intar en tredjeplats på totallistan.

På dvd-listan återtar denna vecka Eurovision Song Contest-vecka Melodifestivalen 2012 [M&L / Universal Music] förstaplatsen från förra veckans etta Watain Opus Diaboli [His Masters Noice / Sound Pollution].

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se