23 maj 2012

Panetoz i avtal med Warner Music

Stockholmsbandet Panetoz har på sistone toppat Sverigetopplistan med debutsingeln Dansa pausa. Nu har de skrivit avtal med Warner Music.

Panetoz från Jordbro i södra Stockholm bildades redan 1997 och tog på klassiskt ABBA-manér namnet från begynnelsebokstäverna i sina namn; Pa Modou, Nebeyo respektive Tobias. 2005 startade de den ideella föreningen ”Vägen ut” med syftet att starta en musikstudio där ungdomar från söderort kunde spela in sin musik. Senare har bandet prisbelönats för det initiativet.

I dag belönas bandet på fler sätt. Succén med Dansa pausa inleddes med en så kallad ”flashmob”-film på YouTube, inspelad i tunnelbanan i Stockholm. Den har nu setts en kvarts miljon gånger. Den officiella videon har setts tre gånger så ofta.
Nu har de dessutom skrivit sitt första skivkontrakt, med Warner Music. Debutalbumet är snart färdigt och planeras släppas i höst.

I ett pressmeddelande skriver Warner Music: ”Glöm gangstarap. Glöm attityder och blingbling, amerikanska bilar och halvnakna brudar som sitter på motorhuvar av anledning ingen förstår. Panetoz ställer på huvudet alla fördomar du haft om hur hiphop ska låta och hur man ska bete sig som förortskid från söder om Stockholm, världen. De har rötter i Afrika. Det hörs. De tycker att musik ska vara roligt. Det hörs.”

Lars Nylin

Stockholmsbandet Panetoz har på sistone toppat Sverigetopplistan med debutsingeln Dansa pausa. Nu har de skrivit avtal med Warner Music.

Panetoz från Jordbro i södra Stockholm bildades redan 1997 och tog på klassiskt ABBA-manér namnet från begynnelsebokstäverna i sina namn; Pa Modou, Nebeyo respektive Tobias. 2005 startade de den ideella föreningen ”Vägen ut” med syftet att starta en musikstudio där ungdomar från söderort kunde spela in sin musik. Senare har bandet prisbelönats för det initiativet.

I dag belönas bandet på fler sätt. Succén med Dansa pausa inleddes med en så kallad ”flashmob”-film på YouTube, inspelad i tunnelbanan i Stockholm. Den har nu setts en kvarts miljon gånger. Den officiella videon har setts tre gånger så ofta.
Nu har de dessutom skrivit sitt första skivkontrakt, med Warner Music. Debutalbumet är snart färdigt och planeras släppas i höst.

I ett pressmeddelande skriver Warner Music: ”Glöm gangstarap. Glöm attityder och blingbling, amerikanska bilar och halvnakna brudar som sitter på motorhuvar av anledning ingen förstår. Panetoz ställer på huvudet alla fördomar du haft om hur hiphop ska låta och hur man ska bete sig som förortskid från söder om Stockholm, världen. De har rötter i Afrika. Det hörs. De tycker att musik ska vara roligt. Det hörs.”

Lars Nylin

Bilden: Panetoz med Mattias Wachtmeister och Jennifer Dillane från Warner Music.