17 maj 2012

v 20 Ljuspunkt för Lotta

I årets Melodifestivalen slogs Lotta Engberg och Christer Sjögren ut av Thorsten Flinck i tävlingsmomentet Andra chansen. Sedan följde en del negativa rubriker kring Engbergs privatekonomi. Men nu får hon en ljuspunkt. Duettplattan Lotta & Christer [Mariann/Warner Music] går rakt in på albumlistans plats 2, bara slagen av orubbliga Kent. I övrigt innehåller albumlistans topp 20 fem nykomlingar, samtliga svenska.

På plats 10 kliver Shake in med albumet Quartet [Atenzia Records/Budgetgrossisten. Hyllade Göteborgaren Joel Alme inleder som nummer 16 med A Tender Trap [Razzia/Sony Music]. Calaisa följer som 17 med Up To Us [Flagstone/Universal] medan unga dalabandet Less Than 4 listdebuterar som nummer 18 med By Blood By Heart [Black Lodge/Sound Pollution].

På plats 20 kompletterar Thomas Di Leva topp 20-nyheterna med samlingen Vi har bara varandra – Di Levas klassiker [Universal/Universal Music].

På singellistan toppar även denna vecka Panetoz med Dansa pausa [Warner/Warner Music]. Listskrällen från Haninge söder om Stockholm har bland annat nått sina många lyssnare – låten är redan platinabelönad – med en så kallad flashmob, inspelad på blå linjen i Stockholms tunnelbana och sedan flitigt spridd på nätet.

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/