15 maj 2012

Sony/ATV tecknar långsiktigt avtal med Fantabolous Music

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har tecknat ett långsiktigt förlagsavtal med Fantabolous Music, vars roster innefattar låtskrivarna och artisterna John Alexis, Nova Delai och Norlie & KKV.

– Det tog sin tid med bud från olika förlag runt om i landet vilket gjorde de svårt för oss att hitta den rätta samarbetspartner men efter många omgångar och möten så kändes de rätt, kommenterar Kabiru Bello, vd på Fantabolous Music och Alex Beqiri.

– Vi på Fantabolous Music tycker Sony/ATV är förlaget som kan utveckla våra upphovsmän på bästa sätt samtidigt tror jag på ett långsiktigt samarbete där vi ska bygga vår katalog. Teamet på Sony/ATV har visat ett stort intresse med hur dem tänker jobba med våra upphovsmän, vilket stämmer överens med vår vision. Tillsammans med våra kreativa team kommer vi nu lyfta detta till nästa nivå.

– Fantabolous är en fantastisk signing, säger Patrik Sventelius VD på Sony/ATV Music Publishing Scandinavia. De är affärsmässigt drivna, jobbar hårt, levererar grymt bra musik och har förmåga att få ut den på marknaden. Efter vårt första möte med Kabiru Bello fanns det inga tvivel om att vi ville ha Fantabolous Music som samarbetspartner, menar Sventelius. Jag är oerhört glad över att vi nu kommit i mål och ser fram emot att jobba tillsammans med dem.

Norlie & KKV [Fantabolous Music / Universal] har det senaste året haft hits med låtar som Tröjan du hatar, När jag går ner och Där jag hänger min hatt. För närvarande arbetar man på sitt kommande debutalbum vars utgivning är planerad till augusti månad.

Nova Delai har precis skrivit avtal med Sony Music. 7 maj släpptes första singeln Slippering Into Sleep. I augusti släpps en ny EP. Låtskrivare och producent åt Nova Delai är John Alexis som även arbetar med Durimkid, som för tillfället arbetar på sitt debutalbum.

– Det känns riktigt kul att tillsammans med Fantabolous få utveckla deras fantastiska roster av artister och låtskrivare, säger Christoffer Lindh A&R / Creative, Sony/ATV Scandinavia. Bello och resten av Fantabolus har redan visat sin förmåga att hitta och utveckla talang och det ska bli spännande att se vad vi kan göra tillsammans.

– Det är en ära och stor glädje att få jobba med ett av Sveriges mest drivna produktionsbolag, menar Fredrik Svalstedt, A&R på Sony/ATV Scandinavia. De har en utmärkt plattform för att utveckla och etablera låtskrivare och artister. Nu ska vi hjälpas åt att lyfta det till nästa nivå.

Claes Olson