10 maj 2012

Martin Sternhufvud tillbaka – nytt förlagsavtal med Sweden Songs

Martin Sternhufvud – som på 80-talet medverkade i Marie Fredrikssons första band Strul och Mamas Barn – är tillbaka på musikscenen igen. Den här vecka blev det klart att han har tecknat förlagsavtal med Sweden Songs.

På 80-talet var Martin Sternhufvud låtskrivare, gitarrist och sångare i bandet Strul, där även Marie Fredriksson (Roxette) ingick. Efter Struls splittring bildade de båda gruppen Mamas Barn, vars album Barn som barn [Metronome] gavs ut 1982. På skivan medverkade bl.a musiker från Gyllene Tider.

Efter sin 80-talskarriär på musikscenen (som även omfattade ett låtbidrag till Marie Fredrikssons soloalbum Het Vind) utbildade sig Martin Sternhufvud till psykoterapeut och idag arbetar han med psykoterapi och handledning av personal.

– Jag minns Strul från när jag såg dem på 80-talet, berättar Keith Almgren på Sweden Songs. Jag jobbade på deras distribution GDC när Mamas Barn släpptes, så det var kul att Martin hörde av sig och spela upp låtar. Jag är väldigt glad att få jobba med Martin nu.

– Martin har aldrig varit förlagd förut, så det är såklart jättekul att vi får chansen att jobba med honom. Vi ser mycket fram mot vårt samarbete!

För närvarande arbetar Martin Sternhufvud i studio Tits & Ass, tillsammans med Mats ”MP” Persson (Gyllene Tider, Roxette). I dagarna släpps singeln Finns ingen gräns för kärleken, producerad av Martin Sternhufvud och Christof Jepsson samt mixad av Mats Persson. I september planeras ett album, som kommer att föregås ytterligare en singel.

Claes Olson