8 maj 2012

Cecilia Ancker blir Agent / Senior Talent Manager på Live Nation

Efter fyra år som Senior Creative & Intl Exploitation Manager på Universal Music Publishing Scandinavia lämnar Cecilia Ancker musikförlaget för att istället börja som Agent/Senior Talent Manager på Live Nations svenska avdelning 25 juni.

– Jag har haft fantastiska år på Universal Publishing, säger Cecilia Ancker. Jag lärt mig mycket och framförallt haft kul. Men det ska bli oerhört kul med nya utmaningar och att jag samtidigt får använda mig av all min tidigare erfarenhet.

Cecilia har arbetat inom musikbranschen i närmare tjugo år. Innan sitt senaste uppdrag på Universal Music Publishing har hon bl.a arbetat på skivbolag i Sverige, arbetat för Aerosmith på bandets management i New York och varit musikchef på MTV Networks Europe samt ansvarig för MTV Europe Music Awards. Hon har även varit med i grammisjuryn och ett antal rådgivande styrelser för utländska festivaler.

– Jag ser jättemycket fram mot att få in Cecilia i vårt team, kommenterar Markus Wiking, chef för svensk musik på Live Nation. Cecilias breda kunskaper om musik kommer tillföra mycket i arbetet med befintliga och nya artister på vår roster.

Cecilia Anckers sista arbetsdag på Universal Music Publishing Scandinavia blir 5 juni, därefter tar hon tre veckor semester innan hon börjar sin nya tjänst på Live Nation.

Claes Olson