10 april 2012

Mando Diao till BMG Chrysalis

Svenska gruppen Mando Diao har skrivit avtal med det tyska huvudkontoret för BMG Chrysalis.

Under ledning av låtskrivarna Björn Dixgård och Gustaf Norén har bandet släppt fem studioalbum, en Best Of och en MTV Unplugged de senaste nio åren. Totalt har Borlängegruppen sålt över en miljon album, varav 600 000 i Tyskland.

Fred Casimir, ansvarig för europeisk repertoar på BMG säger:

– Mando Diao har lyckats med den ovanliga kombinationen att ständigt öka fanskaran samtidigt som man behållit sin konstnärliga integritet. Vi ser fram emot att få jobba med dem för att ytterligare öka deras internationella succé.

Förutom det kommande albumet med Mando Diao släpps under året två andra projekt från gruppen. Dels det i Sverige redan släppta Gorillaz-liknande projektet Caligula och ett svenskspråkigt album.

Lars Nylin