30 mars 2012

v 13 Sjätte albumettan för Madonna

Madonna går direkt in som nummer 1 på albumlistan med MDNA [Interscope/Universal]. Det betyder att hon toppar listan för sjätte gången, första gången hände det 1989. Totaletta är fortfarande Melodifestivalen 2012 [M&L/Universal] som står för 73% av samlingsförsäljningen. Veckans framgångsrikaste nya namn är i övrig Iron Maiden som ser liveprojektet En Vivo [EMI/EMI] gå in som nummer 11 på albumlistan och nummer 1 på DVD-diton.

Starkaste entré på albumlistan efter Madonna gör Roxette. Travelling [EMI/EMI], som spelats in under duons långa världsturné, inleder som nummer 8.

På plats 13 kliver svenska supergruppen Caligola (medlemmar bl a från Mando Diao och Infinite Mass) in med Back To Earth [Musica de la Santa/Sony Music]. Dan Hylander & Orkester har dröjt med sitt livealbum och kallar detta humoristiskt för Förscenad – Live [Pama/Universal] vilket går in som nummer 15. Sista nykomling på topp 20 är Esbjörn Svensson Trios postuma 301 [Act/Naxos] som lägger sig som nummer 18.

På singellistan är det fortsatt samma titlar i topp, med Loreen som tydlig etta om man tittar på veckoförsäljningen. Placeringsmässigt utmas hon dock alltmer av Gotye feat. Kimbra som nu tagit Somebody That I Used To Know [Samples'n'Seconds/Universal] till plats 2.

Lars Nylin