30 mars 2012

Blindside till BMG Chrysalis

BMG Chrysalis har skrivit avtal med Blindside, den svenska gruppen som på 90-talet inledde karriären med att skriva USA-kontrakt.

Blindside – Christian Lindskog, Simon Grenehed, Marcus Dahlström och Tomas Näslund – debuterade i april 1997 i med ett självbetitlat album och blev det första bandet att kontrakteras till Warner/Elektras etikett 3 Points. 2002 släpptes albumet Silence.

Efter turnéer med Hoobastank, Papa Roach, P.O.D. och Linkin Park, återvände gruppen med det melodiska albumet About a Burning Fire som placerade sig topp 40 på Billboards albumlista. År 2006 följde The Great Depression och Blindside bestämde sig för att ta ett steg tillbaka från USA för att fokusera på Europa.

Efter år av omfattande turnerande släppte de förra året With Shivering Hearts We Wait i USA, ett album som under 2012 kommer att lanseras i Europa och Asien, åtföljt av många liveuppträdanden.

Lars Nylin

Bilden fr.v: Marcus Dahlström (Blindside, trummor), Thomas Scherer (BMG International Repertoire), Fred Casimir (BMG European Repertoire), Christian Lindskog (Blindside, sång), Tomas Näslund (Blindside, bas), Michael Sundén (Blindside, Manager), Simon Grenehed (Blindside, gitarr).