29 mars 2012

Ida Long Sverige-Tyskland-England

Efter att i lördags medverkat på den tyska festivalen Kunst und Kultur i Dortmund återvänder Ida Long i helgen till Sverige för konserter på hemmaplan. Redan nästa vecka är det dock dags för nästa Europa-turné – Ida Longs sjätte som soloartist. 5-15 april turnerar hon med sitt band i Tyskland, där hon bl.a kommer att uppträda i Berlin, Hamburg, Hannover och Frankfurt.

I söndags var det premiär för den femte säsongen av tv-serien Mad Men och med anledning av det roterar Ida Longs internationellt prisbelönta version av Tears For Fears-låten Mad World åter igen flitigt i TV.

I anslutning till Europa-turnén lanseras Ida Longs skivor internationellt genom Comedia, Despotz och Stupid Dream Records. I England släpps Ida Longs In Dark Woods EP i april och i sommar släpps albumet Walk Into The Fire samtidigt med ett antal planerade London-konserter.

I samband med Ida Longs konsert i Berlin 13 april har Ida Long möten med flera tyska musikbolag för att diskutera de kommande utgivningsplanerna för resten av Europa.

Lars Nylin
Foto: Malyn Ottosson

Ida Long / turné Tyskland april 2012
Hannover 5/4
Hamburg 6/4
Herford 7/4
Kiel 8/4
Frankfurt 10/4
Berlin 11-14/4