12 mars 2012

4 SNABBA med dubble Eurovisionfinalisten Peter Boström

Låtskrivaren Peter Boström krigade med sig själv vid Melodifestivalen i lördags. Inblandad i såväl Loreens som Dannys bidrag var han både vinnare och förlorare hur det än slutade. Till finalen i Baku var han därtill redan kvalificerad eftersom han även är en av männen bakom Norges vinnare Stay med aristen Tooji.

Du hamnade i rejäl duell med dig själv i lördags, hur kändes det?

– Oj, snacka om berg-och-dalbana! Efter denna sex veckor långa resa så blev det till slut eufori. Dock inte utan smolk i bägaren. Någon (eller båda) av mina två fantastiska artister var ju tvungen att förlora. Det är som att behöva välja en favorit av sina två barn. Det är omöjligt. Jag lider så med Danny. Han gjorde allting rätt och har jobbat otroligt hårt. Om Loreen inte varit med i år så hade det inte varit något snack om saken. Jag kände mig skyldig redan förra året då Danny slutade tvåa bakom Eric Saade och hans Popular som jag producerade.Men Danny kommer studsa tillbaka. Han är en vinnare.

– Jag är samtidigt fantastiskt glad för Loreen. Vilken tjej det är! Hennes uttryck, artisteri och vision har lyft låten så otroligt mycket. Det ska bli en ära att få bli hennes resesällskap till Baku i Maj. Och då är det dags för nästa duell. Mellan Loreen och Tooji. Sverige mot Norge. Gaaah!

Berätta lite om Peter Boström för MI:s läsare?

-Låtskrivare och producent som bor i Bålsta med blivande fru och fyraåriga tvillingarna Bastian och Milo. Älskar Kraftwerk, Depeche Mode, utmaningar och god mat. Älskar att göra musik. Älskar Fernet Branca och Chelsea FC.

Du arbetar även som Bassflow, hur fördelar du tiden/arbetet vad gäller låtskrivande/remix?

– Det är olika. Senaste året har jag inte hunnit med så många "remakes", som jag kallar dem. Det är för mig ett fantastiskt roligt sätt att arbeta på, att få ta en annan artists verk och försöka behålla integriteten samtidigt som man rör om ordentligt i grytan. Det är en utmaning, och jag älskar ju som sagt utmaningar.Låtskrivandet går i perioder lite beroende på projekt och andra produktioner. Att skriva låtar går oftast mycket snabbare än att producera dem.

Vad har du annars på gång?

– Jag ska avsluta lite påbörjade arbeten och även en remake. Sedan blir det till att sätta mig ner och bena ut hur närmsta halvåret ska se ut.Och jag ska dessutom åka på semester till Baku i två veckor!

Fotnot: Peter Boström samarbetasde med Thomas G:son för Euphoria respektive med Tooji och Figge Boström kring Stay.

Lars Nylin