8 mars 2012

Europahit för Lykke Li

Låten I Follow Rivers med Lykke Li håller på att bli en rejäl hit i Europa. Efter topplaceringar i Holland, Belgien och Grekland kliver den denna vecka in på Frankrikes topp 10.

I Sverige var I Follow Rivers – skriven av Lykke Li, Björn Yttling och Rick Nowels – det första singelvalet från albumet Wounded Rhymes och släpptes tidigt 2011.

Det första landet ute i Europa som föll för låten var Grekland där den var den etta i flera veckor. Efter att den senare 2011 blivit en av årets låtar i Belgien har den nu upptäckts av Holland och Frankrike.

I Holland ligger den svenska sångerskans version som nummer 3 på singellistan och en position högre på radioditon. Men låten toppar även listan. Detta i en version av den belgiska rockgruppen Triggerfinger. De senares version, ursprungligen en improvisation i en radioshow, är även etta på den tyska iTunes-listan.

Också i Frankrike håller originalversionen nu på att bli en stor hit.Låten klättrade den här veckan från 12 till 9 på singellistan.

-Lykke verkar faktiskt ha en liten hit. Det blir spännande att se vad som händer i Frankrike härnäst, säger Stefan Gullberg EMI Music Publishing till MI.

Skivbolagsmässigt är det på kontinenten Warner Music som ger ut Lykke Li.

Lars Nylin

Foto: Roger Deckker