8 mars 2012

4 SNABBA med USA-ettan Jörgen Elofsson

Vad sker just nu på Perfect Storm [Sony ATV Publishing] och kan vi vänta oss något nytt från skivetiketten 33.3 [Roxy Recordings]?

– Perfect Storm , mitt nya förlag, rullar på med Raketfart här över! Ali Tamposi som är min medkompositör på Stronger har fått ett stort genombrott i USA och har flera intressanta utgivningar framför sig. En etta är alltid en etta, har stort symbolvärde, så just nu snackas det en hel del om oss. 33,3 har ju haft en smakstart i och med vårt samarbete med Björn Skifs så jag tror helt säkert att vi kommer att hitta fler spännande saker att göra framöver.

Var är du baserad numera?

– Jag är bosatt på Lidingö och jag gillar verkligen den platsen, så det känns inte som jag är en blivande amerikan precis. Men jag spenderar mycket tid USA, det finns liksom inga genvägar. Det är hårt jobb som gäller, som i alla andra
branscher så är relationer viktigast.

Lars Nylin

Vad sker just nu på Perfect Storm [Sony ATV Publishing] och kan vi vänta oss något nytt från skivetiketten 33.3 [Roxy Recordings]?

– Perfect Storm , mitt nya förlag, rullar på med Raketfart här över! Ali Tamposi som är min medkompositör på Stronger har fått ett stort genombrott i USA och har flera intressanta utgivningar framför sig. En etta är alltid en etta, har stort symbolvärde, så just nu snackas det en hel del om oss. 33,3 har ju haft en smakstart i och med vårt samarbete med Björn Skifs så jag tror helt säkert att vi kommer att hitta fler spännande saker att göra framöver.

Var är du baserad numera?

– Jag är bosatt på Lidingö och jag gillar verkligen den platsen, så det känns inte som jag är en blivande amerikan precis. Men jag spenderar mycket tid USA, det finns liksom inga genvägar. Det är hårt jobb som gäller, som i alla andra
branscher så är relationer viktigast.

Lars Nylin

Svenskarna Max Martin och Jörgen Elofsson har krigat om förstaplatsen på USA-listan med det senaste från Katy Perry respektive Kelly Clarkson. Just nu toppar Elofsson. MI sökte denne i USA honom för en 4 SNABBA men hittade honom på betydligt närmare håll.

Vad sker just nu på Perfect Storm [Sony ATV Publishing] och kan vi vänta oss något nytt från skivetiketten 33.3 [Roxy Recordings]?

– Perfect Storm , mitt nya förlag, rullar på med Raketfart här över! Ali Tamposi som är min medkompositör på Stronger har fått ett stort genombrott i USA och har flera intressanta utgivningar framför sig. En etta är alltid en etta, har stort symbolvärde, så just nu snackas det en hel del om oss. 33,3 har ju haft en smakstart i och med vårt samarbete med Björn Skifs så jag tror helt säkert att vi kommer att hitta fler spännande saker att göra framöver.

Var är du baserad numera?

– Jag är bosatt på Lidingö och jag gillar verkligen den platsen, så det känns inte som jag är en blivande amerikan precis. Men jag spenderar mycket tid USA, det finns liksom inga genvägar. Det är hårt jobb som gäller, som i alla andra
branscher så är relationer viktigast.

Lars Nylin

Svenskarna Max Martin och Jörgen Elofsson har krigat om förstaplatsen på USA-listan med det senaste från Katy Perry respektive Kelly Clarkson. Just nu toppar Elofsson. MI sökte denne i USA honom för en 4 SNABBA men hittade honom på betydligt närmare håll.

Hur kändes det att hamna i rena listduellen med Max Martin?

– Det känns som den gamla goda Cheiron-tide, haha. Vi har ju delat höga listplaceringar förut, men jag har nog aldrig petat ner honom tidigare, så det känns ju extra kul…

Du firar 10-årsjubileum med Kelly Clarkson, hur gick det till när hon gjorde just aktuella Stronger?

– Som det brukar så var det en lång historia, med en del märkliga vändninga innan låten var i hamn. Men jag vet att Kelly älskade låten direkt hon fick höra den och att det var just den låten som skivbolaget behövde för att kunna stänga plattan!