7 mars 2012

Nomads åter till Universal

Garagerockens ikoner The Nomads gjorde några av sina stilbildande plattor på Sonet. Nu återvänder de efter elva års albumpaus till Sonet/Universal.

The Nomads, svenska stilbildare i garagerock, har lagt ner instrumenten i perioder men aldrig helt upphört att existera. Det blir än mer uppenbart gruppen 18/4 återkommer med ett nytt album på Sonetetiketten.

– Ett av Sveriges bästa band genom tiderna har gjort sitt starkaste album på länge. Att dom är ”ett gäng garagegubbar” som hållit på i över 30 år gör INTE saken sämre, säger Niklas RuneUniversal.

Sedan singeldebuten 1981 har Nomads, ursprungligen från Solna, släppt nio album och ett oräkneligt antal singlar. De har i processen influerat band som Hellacopters, The Hives och Backyard Babies parallellt som Nomads delat scen och eller spelat in med genrelegender som Iggy Pop, Joey Ramone, Jello Biafra och Roky Erickson.

Lars Nylin

Garagerockens ikoner The Nomads gjorde några av sina stilbildande plattor på Sonet. Nu återvänder de efter elva års albumpaus till Sonet/Universal.

The Nomads, svenska stilbildare i garagerock, har lagt ner instrumenten i perioder men aldrig helt upphört att existera. Det blir än mer uppenbart gruppen 18/4 återkommer med ett nytt album på Sonetetiketten.

– Ett av Sveriges bästa band genom tiderna har gjort sitt starkaste album på länge. Att dom är ”ett gäng garagegubbar” som hållit på i över 30 år gör INTE saken sämre, säger Niklas RuneUniversal.

Sedan singeldebuten 1981 har Nomads, ursprungligen från Solna, släppt nio album och ett oräkneligt antal singlar. De har i processen influerat band som Hellacopters, The Hives och Backyard Babies parallellt som Nomads delat scen och eller spelat in med genrelegender som Iggy Pop, Joey Ramone, Jello Biafra och Roky Erickson.

Lars Nylin

Bilden fr. v: Carl Ekesiöö (Universal Music), Andreas Hindenäs
(Universal Music), Nix Vahlberg, Per Sundin (Universal Music), Björn
Fröberg, Niklas Rune(Universal Music) Hasse Östlund, Christer
Mellström (Universal Music), Jocke Ericson.