21 februari 2012

EMI Music kontrakterar Fritjof & Pikanen

EMI Music har tecknat avtal med Fritjof & Pikanen. Duon, som kommer från södra Stockholm och gör elektronisk musik med reggaeinfluenser, har den senaste tiden bland annat uppmärksammats för singeln Slussen 23:15 samt som förband åt Skrillex på Nalen och Mode Step på Göta Källare.

Fritjof & Pikanens första singel på EMI:s etikett släpps i mars och heter Stort bråk (Nere vid grillen). Senare i år släpps duons debutalbum.

– Det känns väldigt kul för oss att vår musik har fått så mycket uppmärksamhet, kommenterar duon. Vi gjorde från början ett album för att testa vart våra egna musikstilar möttes och hittade därigenom en ny sorts musik som vi älskar att göra.

– Våra möten med Magnus (Källskog, A&R) och kompani på EMI har varit givande, trevliga och att vi nu även har signat med dem känns som ett naturligt steg och helt fantastiskt!

– EMI:s kompetenta team och gedigna intresse för F&Ps långsiktiga utveckling fick oss att falla för dom. Både jag och Kaine är väldigt stolta och glada, men framför allt väldigt hungriga på att sluka de nordiska staterna med F&P, säger Abbas Salehi på I Made This.

– Jag känner mig otroligt glad för att Fritjof & Pikanen valt att signa med oss, säger Magnus Källskog. Första gången jag hörde dom blev jag helt knäckt och sen har de bara fortsatt att leverera!

– Vi är supernöjda att Fritjof & Pikanen väljer att signa med oss på EMI – det de har presenterat hittills har varit sjukt bra! säger Stefan Blom, vd EMI Norden.

Claes Olson