16 februari 2012

TÄVLING Sweden Rock Festival och Studiefrämjandet väljer ut Sveriges bästa nya rockband

För sjunde året i rad presenterar Studiefrämjandet Musik sin showcasescen Nemis, New Music In Sweden i samarbete med Sweden Rock Festival. Nu startar uttagningarna som ska leda till att Sveriges åtta bästa nya hårdrockband får ställa sig på en av festivalens scener i Sölvesborg torsdagen den 7 juni.

För att få delta i uttagningen till NemisSweden Rock Festival 2012 får bandet inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan sker på Nemis.se senast den 9 mars och de artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet senast den 5 april.

Nemis är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige och lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på scener som Sticky Fingers i Göteborg, The Tivoli i Helsingborg, Bryggarsalen i Stockholm och festivaler som Peace & Love, Umeå Open och Sweden Rock Festival.

Lars Nylin